Інформаційні війни групи голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського з командою Президента Петра Порошенка будуть серйозними. Таку думку Forum'у висловив народний депутат України (Радикальна партія Олега Ляшка) Ігор Попов.

«Проблема не в персоналіях. Це основна проблема. Вона полягає у впливі олігархів на уряд, Президента, який своїми діями зараз спростовує заяви опонентів про це», - заявив він.

Попов додав, що «коли сьогодні лідер групи «Приват» намагається отримати для себе додаткові преференції, в тому числі за рахунок тарифної політики, порушення монопольного законодавства, Президент на це реагує».

«Це і викликає інформаційні війни, й атаки посиляться. Знаючи характери обох, все буде серйозно, до перемоги одного з них», - додав політик.

Крім того, нардеп вважає, що на сьогодні Президент має більшу підтримку, в тому числі уряду та парламенту. «Тому сьогодні більше шансів на перемогу Президента», - підсумував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Його викликали на допит у ГПУ за трьома справами, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціював перегляд складу аукціонного комітету на торгах з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому міністрові енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

За словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоу-кост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку з введенням нового порядку призначень на маршрути.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46