Наступного тижня парламент може розглянути питання щодо децентралізації влади. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

«Цього місяця, буквально наступного тижня, ми повинні прийняти низку важливих рішень, зокрема щодо децентралізації влади, все те, що сьогодні стосується підходу до формування нового бюджету, щоб територіальні громади відчули, що вони, врешті-решт, у 2015 році зможу самодостатньо почати розвиток на своїх територіях», - зазначив він.

За словами спікера, важливим є те, щоб бюджет-2015 був сформований на основі законодавства про децентралізацію влади. «Нам потрібно закінчити в грудні бюджетний рік, необхідно почати новий бюджетний рік з січня. Але дуже важливо, щоб бюджет-2015 базувався на умовах, правилах, а також законодавстві щодо децентралізації влади», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 липня Президент України Петро Порошенко заявив, що децентралізація влади, передбачена новою редакцією Конституції, може стати протиотрутою від федералізації».
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом