Президент України Петро Порошенко вимагає від прокуратури підвищення ефективності роботи в боротьбі з корупцією, розслідуванням резонансних кримінальних проваджень і злочинів проти активістів Майдану.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками прокуратури з нагоди Дня працівника прокуратури, повідомляє прес-служба Глави держави.

«У суспільства сьогодні є серйозні претензії до Генеральної прокуратури, місцевих прокуратур і до повільного реформування своєї структури», - сказав Порошенко. За його словами, основними недоліками роботи прокуратури є: затягування розслідування резонансних кримінальних справ, уникнення покарання високопоставленими чиновниками, неповернення вкрадених державних коштів, перебування на посадах прокурорів, які заплямували себе корупційними діями.

Окремо Президент зажадав завершення розслідування трагічних подій на Майдані. Глава держави підкреслив, що в цьому питанні не може бути амністії або якихось домовленостей.

«Я вимагаю підвищення ефективності дій прокуратури. Органи прокуратури повинні знаходити жорстку оцінку фактам зловживань, перевищення влади, корупції, насамперед серед державних службовців. Більшої уваги потребують законність проведення закупівель за державні кошти, незаконні оборудки з земельними ресурсами», - сказав Порошенко

Крім того, він закликав удосконалити інформаційну роботу ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41