В Україні за останні кілька тижнів різко підскочила в ціні нерухомість через падіння курсу гривні. Про це Корреспондент.net розповів провідний аналітик компанії SV Development Сергій Костецький.

«Насамперед це позначилося на первинному ринку. Якщо раніше забудовники реагували на курс долара протягом двох-трьох місяців, то цього разу вони відреагували блискавично. Після того як гривня впала до 16, усі, як один, підняли свої ціни», - розповідає фахівець.

«Умовно кажучи, якщо раніше квадратний метр новобудови пропонували за 10 тисяч гривень, то через кілька днів ціну підняли відразу на 13 тисяч. У середньому, вартість піднялася на 10-15%», - пояснює Костецький.

Він зазначає також, що подібна ситуація склалася і на вторинному ринку: «Якщо раніше була прив'язка до гривні, то зараз у неї ніхто не вірить. Тому через прив'язку до валюти вторинка також моментально подорожчала».

Раніше експерт повідомляв, що середня вартість нерухомості в Україні буде переглянута у разі зниження курсу до 15 гривень за долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25