Отримати прибуток від податків на нерухомість завадять неякісні державні реєстри. Таку думку висловила Forum'у економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі.

«Оподаткування нерухомості є загальносвітовою практикою, і в Європейському союзі це передбачено. Але доти, поки не будуть впорядковані наші кадастри та реєстри, навряд чи вдасться домогтися бажаних надходжень, нам спочатку необхідно довести до ладу державні реєстри, які стосуються обліку нерухомості», - пояснила експерт.

На думку Бочі, ще складніше буде зібрати податок з дорогої нерухомості.

«З «палацами» складніше. Тому що все одно будуть вигадувати схеми, за якими можна обійти цей закон. Тим більше що у нас немає прозорих реєстрів, що відкривають доступ до інформації про нерухомості», - сказала економіст.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №1557 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», в тому числі - розширення з 2015 року бази оподаткування нерухомості шляхом включення до неї податку на нежитлове майно. Раніше ForUm повідомляв, що в Україні запроваджується податок на нерухомість.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77