Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України звернулася до Президента України з проханням вплинути на правоохоронні та контрольні органи, які безпідставними звинуваченнями та постійними перевірками дестабілізують роботу залізничної галузі й створюють напругу в трудовому колективі. Відповідне звернення було ухвалене одностайно на засіданні Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України, яке відбулося 27 листопада у Києві.

«Лунають безпідставні звинувачення на адресу багатотисячного колективу залізничників. Назвіть поіменно корупціонерів, зловіть їх за руку. Зараз звинувачують огульно, називають «корупціонерами». Виходить, що всі ми, хто тут сидить - корупціонери? Ми підтримуємо боротьбу з корупцією, але не популістськими заявами», - зазначив під час засідання Ради профспілок, Голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Ткачов.

На думку трудового колективу залізничників, усі перевірки «Укрзалізниці» та підприємств залізничної галузі не обґрунтовані, про що свідчать їхні результати. Так, Держфінінспекція України не виявила жодних порушень законодавства про здійснення державних закупівель для залізничної галузі, не виявлені і факти постачання запчастин та робіт за завищеними цінами. Акт перевірки «Укрзалізниці» Мінінфраструктури, яка закінчилася 18 листопада, ні «Укрзалізниця», ні підлеглі їй підприємства не отримали. «Тому не можна зробити висновків про порушення з боку керівництва «Укрзалізниці» та підприємств залізничного транспорту», - йдеться в листі профспілки до Президента України Петра Порошенка.

Також, на думку профспілкової організації, дестабілізує роботу залізничної галузі керівництво та працівники Антимонопольного комітету України. Це стосується незаконних рішень відомства про припинення послуг з проведення незалежної оцінки майна «Укрзалізниці» і закупівлі вугілля.

«Ми розуміємо, що необхідно боротися з таким явищем, як корупція, але вважаємо, що правоохоронні і контрольні органи повинні діяти в рамках законності, дотримання професійної етики. Вони не повинні поширювати непідтверджену негативну інформацію про галузь та її керівників у засобах масової інформації, висуваючи звинувачення, які не мають доказової бази», - йдеться в листі до Петра Порошенка.

Залізничники не виключають, що з метою захисту і відстоювання інтересів галузі вони готові навіть до більш радикальних заходів, а саме до оголошення безстрокового загальнонаціонального страйку.

Довідка. Всеукраїнська профспілка залізничників і транспортних будівельників України представляє інтереси майже 400 тис. працівників залізничного транспорту і транспортного будівництва. Соціальними партнерами профспілкової організації є залізниці України, підприємства залізничного транспорту України, а також Державна адміністрація залізничного транспорту України.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40