Співробітники столичних тролейбусних депо мають намір приєднатися до страйку працівників трьох трамвайних депо, якщо до кінця поточного тижня їм не виплатять заробітну плату. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у, повідомили водії тролейбусів.

«Ми зараз перебуваємо в підвішеному стані. Нам пообіцяли дати зарплату сьогодні-завтра. Якщо обіцянки не додержать, то тоді у понеділок ми на роботу не вийдемо. До речі, знаю, що завтра не збираються виходити на маршрути водії автобусів», - розповів один із водіїв тролейбуса.

За словами кондуктора цього ж тролейбуса, транспортники мають намір страйкувати доти, поки їм повністю не погасять заборгованість із зарплати. «Ми б уже й сьогодні не виходили. Але ми ж теж люди і розуміємо, що через нас можуть не потрапити на роботу, в школу, в університети половина киян. Але нам жити за щось же потрібно? Тому, якщо київська влада не хоче транспортного колапсу, то нехай заплатить нам нашу заслужену зарплату», - зазначила жінка.

Разом із тим, водій іншого тролейбуса запевнив, що транспорт сьогодні і завтра ходитиме в звичайному режимі. «Сьогодні ми працюємо як завжди. У п'ятницю, найімовірніше, таокж. А далі не знаю, залежно від розвитку ситуації», - зазначив він.

Своєю чергою ще один водій тролейбуса розповів, що заборгованість із заробітної плати їм виплатили тільки за вересень. «Але ми хочемо отримати зарплату за жовтень, листопад, грудень. Тому що, якщо зараз нам не виплатять борги, то сумніваюся, що це зроблять у січні. Адже навряд чи в бюджеті 2015 року буде передбачена виплата заборгованості. Тому потім відмовка у керівництва буде проста. Скажуть, що в новому бюджеті не закладені кошти на погашення заборгованості із зарплати», - пояснює він.

Крім того, водій додав, що заступник директора тролейбусного депо № 2 погрожує звільнити всіх, хто брав участь у мітингу під Кабінетом Міністрів 17 грудня 2014 року.

Своєю чергою працівники столичного фунікулера відмовились давати коментар щодо того, чи збираються вони приєднатися до страйку транспортників, пояснюючи це тим, що їм заборонено спілкуватися з пресою.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 грудня працівники трьох трамвайних депо Києва не вийшли на маршрути у зв'язку з невирішенням питання про погашення заборгованості із заробітної плати.

Керівництво КП «Київпастранс» обіцяє погасити заборгованість із заробітної плати перед своїми працівниками до 29 грудня.

Дарина Шварцман, Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141