Вільна профспілка машиністів України звернулася до Президента, голови Верховної Ради та секретаря РНБО з проханням зупинити руйнування залізничної галузі, наростання соціальної напруженості в державі й притягнути винних у розвалі залізничного транспорту до відповідальності. Про це йдеться у рішенні Координаційної ради профспілки залізничників від 17 грудня 2014 року.

«За глобального зменшення ціни на нафту та нафтопродукти тепловози простоюють у зв'язку з відсутністю дизпалива, не виконуються в необхідному обсязі вантажні та пасажирські перевезення, штучно створюються передумови для підвищення збитковості пасажирських і приміських перевезень, щомісяця, незважаючи на заборону законодавства, зменшується чисельність залізничників, що працюють. Залізничний транспорт перестає виконувати своє соціальне призначення», - йдеться у зверненні.

Залізничники переконані, тимчасове керівництво «Укрзалізниці» все більше проводить заходів, які обурюють не лише залізничників, а й пересічних громадян.

Так, наприклад, напередодні новорічних та різдвяних свят на 40 відсотків скорочуються витрати на перевезення громадян у пасажирських та приміських потягах, передбачається ліквідація пасажирських вагонних депо та вагонних дільниць, скорочення контингенту без попереднього аналізу й економічних висновків.

«Це яскраво свідчить про недостатній рівень компетентності нинішнього керівництва «Укрзалізниці», - переконані в профспілці машиністів України. - Декларуючи прозорість у прийнятті рішень, у системі «Укрзалізниці» розпорядженням в. о. гендиректора запроваджена цензура для друкованого органу - газети «Магістраль».

Такі дії нинішнього керівництва «Укрзалізниці» розцінюються Координаційною радою як умисні для остаточного розвалу залізничної галузі та доведення її до банкрутства з подальшою приватизацією олігархічними кланами.

«Все це неминуче призведе до порушення соціальної стабільності в Україні й однозначно спрямоване на підбурювання населення держави під час війни до нових «майданів» та різних акцій протесту з непередбачуваними наслідками», - запевняють залізничники.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом