Уламки літака «Боїнг-777», що залишилися в Україні, не становлять інтересу для розслідування причин авіакатастрофи. Про це заявила офіційний представник Ради з безпеки Нідерландів Сара Ферной.

За її словами, роботи організації на місці катастрофи завершені.

«У нас був список фрагментів літака, які ми хотіли зібрати, і ми їх зібрали», - зазначила Ферной. Наразі уламки перебувають у Харкові і найближчим часом будуть транспортовані в Нідерланди для реконструкції частини літака. На думку фахівців, це має допомогти у вивченні причин трагедії.

Що стосується фрагментів, що залишилися на місці катастрофи, то вони не становлять інтересу для слідства», - сказала офіційний представник ради, повідомляє ТАСС.

«Це означає, що вони не будуть транспортовані у Нідерланди і залишаться в Україні, і ми не знаємо, що з ними далі станеться, - підкреслила вона. - Вони не є доказами у розслідуванні причин катастрофи».

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом