Новообраний народний депутат від «Народного фронту» Михайло Гаврилюк вважає, що банкіри намагаються перекласти вину за фінансову кризу на журналістів. Про це пише «Взгляд».

«Думаю, що банкіри зараз в першу чергу намагаються на когось перекласти провину, щоб цього когось звинуватити, - міркує Гаврилюк.- Зараз вони вдало знайшли журналістів - і давай звинувачувати їх у тому, що у нас росте долар і руйнуються банки. ЗМІ зробили просто цапами-відбувайлами. Чи винні вони в розгойдуванні банків? Не знаю. Впевнений, що відповідальність повинні нести фінансисти та економісти. Це вони повинні застосовувати всі заходи, щоб поліпшити ситуацію. І саме вони зобов'язані знати вихід з проблеми! Може, журналістам і зовсім не писати про банки і долар? Але така постановка питання повністю неправильна!»

На думку Гаврилюка, люди повинні знати, що робиться.

«У нас все має бути прозорим - в тому числі і кожен крок тих же самих банкірів. Суспільству повинні бути надані пояснення: чому гривня впала, а долар зріс, які мотиви, хто на цьому заробляє. Це хтось повинен роз'яснювати людям!» - переконаний парламентарій.

Нагадаємо, раніше новопризначений в. о. заступника голови НБУ Владислав Рашкован в соцмережах прирівняв журналістів до злочинців, «які руйнують економіку на сході» і звинуватив у тому, що через них «теж гинуть люди». За словами Рашкована, банківська система розхитується через українські ЗМІ, які «працюють на боці ворога», публікуючи «сенсаційні» статті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52