За час своєї роботи Верховна Рада України VII скликання встигла ухвалити 371 закон, найважливішими з яких є ратифікація Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, пакет антикризових, антикорупційних та люстраційних законів. Про це, звітуючи перед новим парламентом, заявив глава ВР VII скликання Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Forum'у.

«За два роки своєї каденції ВР сьомого скликання розглянула 1915 проектів законів, з яких 371 - ухвалені в цілому як закони. Серед значної кількості законів та інших законодавчих актів під час останніх двох сесій хотілося б виділити особливо знакові, зокрема, це пакет законопроектів, ухвалених у зв'язку з необхідністю захисту держави від російського вторгнення. Насамперед парламент оперативно вніс зміни до державного бюджету, значно збільшивши фінансування оборони держави, пакет законів, які забезпечували б роботу правоохоронних органів та Збройних Сил України. Зокрема, схвалено закон про Національну гвардію України та низку законів, які урегулювали питання соцзахисту учасників АТО та їхніх сімей», - йдеться в повідомленні.

Турчинов наголосив на важливості ухвалення нового антикорупційного законодавства та закону про прокуратуру.

«Стратегічним і вирішальним для України стала синхронна з Європейським парламентом ратифікація Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС 16 вересня 2014 року», - додав Турчинов.


 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25