У Верховній Раді восьмого скликання створено п'ять депутатських фракцій.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання Верховної Ради повідомив глава тимчасової президії ВР Володимир Гройсман.

Зокрема, до складу фракції «Блок Петра Порошенка» увійшли 146 народних депутатів. Главою фракції обрано Юрія Луценка, першим заступником став Ігор Кононенко, заступниками - Ігор Гринів, Віталій Ковальчук, Тарас Кутовий, Микола Томенко, Мустафа Найєм, а також Андрій Павелко.

До складу фракції «Народний Фронт» увійшли 83 народні депутати, главою фракції обрано Олександра Турчинова. Із заступниками фракція поки не визначилася.

До складу фракції «Самопоміч» увійшли 32 депутати, очолив фракцію Олег Березюк, його заступниками було обрано Олега Лавріна та Єгора Соболєва.

До складу фракції «Опозиційний Блок» увійшли 40 нардепів. Главою фракції було обрано Юрія Бойка, його заступниками - Олександра Вілкула, Юрія Воропаєва та Сергія Льовочкіна.

22 нардепи увійшли у фракцію «Радикальна партія Ляшка», очолив фракцію Олег Ляшко, заступниками стали Олег Лозовий та Валерій Севський.

До складу фракції «Батьківщина» увійшли 19 нардепів, очолила фракцію Юлія Тимошенко, із заступникам фракція поки не визначилася.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 27 листопада, голова Верховної Ради VII скликання Олександр Турчинов відкрив урочисте засідання новообраного парламенту VIII скликання.

Народні депутати склали присягу на вірність українському народові.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом