За фактом подій біля Криворізької міськради відкрито кримінальне провадження, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Дніпропетровській області.

Сьогодні, 26 листопада, о 9:00 біля міськвиконкому на площі Радянській, 1 у Дзержинському районі міста почався санкціонований мітинг під гаслом «Проти комунального свавілля!», в якому взяли участь близько 50 громадян.

О 9:15 група з 8-10 людей намагалася увійти в фойє будівлі міськвиконкому через вхідні двері, які були зачинені зсередини працівниками КП «Криворізька міська гвардія», 20 співробітників якої перебували у фойє.

На неодноразові вимоги мітингувальників відкрити двері «гвардійці» не реагували, після чого група громадян розпочала виламувати двері, на прохання міліції припинити свої дії і створити ініціативну групу, яка зможе пройти в приміщення, - не реагувала. Виламавши двері, група увійшла в коридор перед фойє міськвиконкому, де між громадянами та співробітниками «гвардії» виник конфлікт.

Правоохоронці знову закликали громадян не порушувати громадський порядок і створити ініціативну групу. Мітингувальники не відреагували і почали вибивати скло вхідних дверей та вікон, намагаючись пройти.

Було виставлено міліцейський «ланцюг», що не дозволяв громадянами пройти у фойє, в результаті чого сталася бійка.

«Ніхто зі співробітників міліції і мітингувальників не постраждав, заходи фізичного впливу та спецзасоби під час зазначених подій не застосовувалися», - підкреслили в УМВС.

Після проведення роз'яснювальної роботи з громадянами останні близько 10:45 покинули приміщення і розійшлися.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство), що карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом