Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала дії Москви щодо України, заявивши, що це ставить під питання мирний порядок у Європі.

Глава німецького уряду пообіцяла зробити все можливе, щоб «прийти до дипломатичного рішення на переговорах з Росією», пише Deutsche Welle.

Також канцлер відкинула звинувачення в тому, що уряд ФРН не докладає зусиль для досягнення порозуміння з Росією.

За словами Меркель, Берлін надає політичну та економічну підтримку Україні. Але в той же час як глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, так і вона особисто «не упустили жодної можливості для того, щоб зробити можливим дипломатичне вирішення конфлікту».

Глава німецького уряду повідомила, що вона багато разів обговорювала з президентом Росії Володимиром Путіним можливі негативні наслідки для РФ укладення Угоди про асоціацію України з ЄС. Тому Євросоюз поставився з розумінням до стурбованості російської сторони і пішов на те, що застосування розділу угоди щодо торгових питань, а також створення зони вільної торгівлі було відкладено до 1 січня 2016 року.

«Ми готові до переговорів між Євразійським союзом та ЄС з питання торговельних відносин», - сказала вона.

«Дії Росії ставлять під питання мирний порядок у Європі і порушують міжнародне право», - сказала вона.

Нагадаємо, Росія анексувала АР Крим в кінці березня.

Президент РФ Володимир Путін назвав реакцію Заходу на анексію Криму абсолютно неадекватною тому, що сталося, позаяк норми міжнародного права порушені не були. При цьому він заявив, що «наші Збройні сили блокували Збройні сили України, розквартировані в Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24