Президент Росії Володимир Путін підписав указ № 815 про визнання таким, що втратив чинність, документа «Про воєнну доктрину Російської Федерації» від 5 лютого 2010 року.

Інформація про це розміщена на офіційному порталі правової інформації.

Скасована указом президента воєнна доктрина була затверджена в лютому 2010 року, попередня - в 2000 році. Необхідність перегляду доктрини через чотири роки після затвердження пов'язана з різкими змінами геополітичної обстановки останнім часом та виникненням нових загроз воєнного характеру.

Указ набирає чинності з дня його підписання 25 грудня 2014 року, пише Lenta.ru.

Нагадаємо, про створення в Росії нової воєнної доктрини раніше заявляв сам Путін.

«Вже підготували низку концептуальних документів у сфері оборони, які визначають цілі, напрямки діяльності і вигляд збройних сил на найближчі 10-15 років», - сказав глава РФ на нараді з питань розвитку оборонної промисловості 24 листопада 2014 року.

19 грудня в ході своєї прес-конференції Путін зазначив, що російська воєнна доктрина зберігає оборонний характер.

Крім нової воєнної доктрини найближчим часом має бути прийнята нова держпрограма озброєнь на 2016-2025 роки, а також очікується оприлюднення «Білої книги з питань оборони - документа, в якому публічно розкриваються і офіційно коментуються основні положення воєнної доктрини і планів військового будівництва країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90