Тимчасову президію, а також керівництво Верховної Ради України сьомого скликання буде обрано на першому засіданні парламенту, яке відбудеться 27 листопада. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив керівник робочої групи з підготовки першого засідання ВР, представник «Блоку Петра Порошенка» Володимир Гройсман.

«Саме завтра (27 листопада. - Ред.) ми повинні сформувати тимчасову президію, керівництво парламенту», - сказав він.

Також Гройсман закликав народних депутатів ухвалити всі необхідні рішення для того, щоб ВР змогла розпочати свою роботу якнайшвидше.

Крім того, за його словами, украй важливо сформувати парламентську коаліцію, члени якої визначать членів нового Кабміну.

«Потрібно, щоб народ України побачив, що 27-го числа починає роботу новий парламент, в якому буде створена коаліція політичних партій. На її розгляд буде внесена кандидатура нового прем'єр-міністра», - зазначив він.

Водночас Гройсман додав, що прем'єра, згідно з попередніми домовленостями, обиратимуть з депутатів від «Народного фронту».

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

10 листопада Центральна виборча комісія встановила офіційні результати позачергових виборів до Верховної Ради України в багатомандатному загальнодержавному окрузі та у 196 мажоритарних округах.

Перше засідання Верховної Ради України сьомого скликання заплановане на 27 листопада.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом