Впродовж одного дня на блокпосту біля міста Ізюм правоохоронці виявили два автомобілі, в яких перевозилися гранати, гранатомети та боєприпаси. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

Так, під час несення служби міліціонерами був зупинений автомобіль «Івеко». У машині перебували 50-річний водій та 52-річний пасажир, обоє мешканці Івано-Франківської області.

Під час огляду автомобіля було знайдено і вилучено дві гранати РГД-5 та 60 набоїв калібру 7,62. Чоловіків затримано.

Через кілька годин правоохоронцями був зупинений автомобіль Volzwagen під керуванням 52-річного мешканця міста Львова, який рухався із зони АТО.

У салоні був 46-річний пасажир, також мешканець Львівської області, в якого під час огляду при собі, а також в особистих речах було виявлено й вилучено гранатомет РПГ-18, 6 ручних гранат та 176 набоїв до стрілецької зброї. Наразі підозрюваного затримали.

Вилучене спрямоване на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в Харківській області.

За обома фактами слідчими слідчого відділення Ізюмського МВ відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127