Одеські правоохоронці виявили в припаркованому автомобілі арсенал боєприпасів, ввезених із зони антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Одеській області.

«Правоохоронці вилучили цілий арсенал боєприпасів: 6 бойових гранат Ф-1, 5 гранат РГД, понад 430 набоїв калібру 7,62 і 5,45 мм, 30-міліметровий бронебійний снаряд, 2 великокаліберних патрона 14,5 мм Крім цього в автомобілі зловмисників перебував у повному комплекті безпілотний літальний апарат для ведення повітряної розвідки», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інформація про дану знахідку надійшла від міліціонерів полку патрульної служби, які несли службу з забезпечення громадського порядку та охорони приміщення волонтерської організації по вулиці Ланжеронівська, куди перебазувалися волонтери після недавнього вибуху в їхньому офісі у бізнес-центрі «Адміральський».

Згідно з повідомленням, міліціонери звернули увагу на припаркований у дворі організації мікроавтобус з написом «Авто бере участь у АТО» з держномерами львівської реєстрації.

Оглянувши транспортний засіб, через лобове скло міліціонери побачили в салоні між сидіннями предмет, зовні схожий на ручний протитанковий гранатомет.

За даними міліції, на місце події прибули експерти вибухотехнічної служби та слідчо-оперативна група районного відділу міліції.



«Щоб переконатися у своїх професійних припущеннях, співробітники міліції в присутності понятих відкрили і провели огляд транспортного засобу, оскільки  власник автомобіля був відсутній. Результат перевірки показав, що предметом, схожим на військовий боєприпас, виявився вже порожній після відстрілу тубус від реактивної протитанкової гранати РПГ-22», - розповіли в гу МВС в Одеській області.

Однак при більш детальному огляді салону автомобіля правоохоронці виявили та вилучили цілий арсенал боєприпасів: 6 бойових гранат Ф-1, 5 гранат РГД, понад 430 набоїв калібру 7,62 і 5,45 мм, 30-міліметровий бронебійний снаряд, два великокаліберних патрона 14,5 мм. Крім цього в автомобілі перебував у повному комплекті безпілотний літальний апарат для ведення повітряної розвідки.





За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове слідство. Встановлюються всі обставини даної події та особи, причетні до скоєння правопорушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183