Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1709-VII «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо деяких питань спадкування)», повідомили Forum'у у прес-службі Глави держави.

Зокрема, закон спрощує процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно, насамперед у селі. Тепер жителі сільських населених пунктів зможуть оформити необхідні документи за місцем проживання.

Коментуючи підписаний закон, перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко зазначив, що ухвалення цього документа є реалізацією одного з напрямів децентралізації влади. Крім того, законом скасовується обов'язкове проведення оцінки майна та встановлюється нульова ставка оподаткування у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги. Тобто, у разі оформлення спадщини від чоловіка-дружини, батьків-дітей, баби-діда, брата-сестри.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 жовтня Верховна Рада України спростила процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497