Інфляція і криза в банківському секторі є основними факторами ризику для українців. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу «Чи вдасться Україні вийти з економічної кризи до другої річниці Майдану?» висловив головний фінансовий аналітик РА «Експерт-Рейтинг» Віталій Шапран.

«У банківському секторі зараз похвалитися нічим. Тривають дефолти великих банків, населення все з більшою недовірою ставиться до банківського сектору. Ми не бачимо поки що жодних кроків влади зі зміцнення довіри до цього сектору», - зазначив Шапран.

Аналітик висловив надію, що вдасться переламати цю тенденцію.

«В Україні немає класичного фондового ринку, який би сприяв економічному зростанню, і банківські ресурси - це єдиний інструмент, який дозволяє фінансувати вітчизняних виробників, учасників ринку», - пояснив аналітик.

Ще однією серйозною проблемою для українців експерт вважає інфляцію.

«Прогноз по інфляції на початку 2014 року в районі 17%. Після девальвації майже на 100% жоден з аналітиків сприймати всерйоз ці прогнози не може. Якщо за підсумками року інфляція складе 25%, то це умовна перемога монетарної влади, бо проблем, крім девальвації, ще багато», - підсумував Шапран.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21