Коаліційна угода не передбачає проведення фундаментальної реформи, яку вимагав Майдан, - народовладдя як права громадян контролювати дії влади і безпосередньо брати участь у прийнятті ключових для країни рішень. Про це заявив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Медведчук вважає, що угоду написано похапцем, до приїзду чиновників з Вашингтона, а не для народу. «Всі реформи і перетворення в Україні без врахування думки суспільства приречені на провал (що неминуче веде до падіння довіри народу до влади і усіх державних інститутів). А що буде далі - «сміттєва люстрація», третій Майдан, нова революція, чергове повалення влади? Силові методи не тільки служать інструментом політичних переслідувань, але і розколюють країну, викликають неприйняття у міжнародних партнерів», - заявив лідер «Українського вибору».

Нинішня «команда», яка прийшла до влади на хвилі народного невдоволення корумпованим режимом Януковича, всіма силами намагається зберегти стару систему, стверджує громадський діяч. «Новий склад парламенту, обраний за старим законом, в умовах, коли мільйони громадян сходу України не мали можливості брати участь у виборах, сподівається пробути при владі протягом п'яти років. І політиків абсолютно не хвилює ціна, яку може заплатити український народ за їх спокійне існування. Так бути не повинно!» - обурюється Медведчук.

Лідер «Українського вибору» пропонує, щоб на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою громадяни могли достроково припиняти повноваження і тим самим відправляти у відставку Кабінет Міністрів і Верховну Раду; на місцевих референдумах територіальні громади отримають можливість розпускати ради усіх рівнів, відправляти у відставку глав районних і обласних державних адміністрацій, голів сільських, селищних і міських рад, а також скасовувати рішення влади, які не відповідають інтересам місцевих громад.

«Український вибір» вимагає запровадити реальні механізми цивілізованої зміни влади шляхом дострокового припинення повноважень будь-якого органу влади. Щоб українські громадяни не на майданах і вулицях, а законним демократичним шляхом отримали можливість відстоювати свої права і брати дієву участь у житті країни», - резюмував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44