У виконкомі громадського руху «Український вибір» заявили, що відмова України підтримати резолюцію ООН щодо посилення заходів по боротьбі з героїзацією нацизму є зрадою Великої Перемоги.

Як відомо, 22 листопада на засіданні ООН Україна, США і Канада відмовилися голосувати за запропоновану Російською Федерацією резолюцію, яка закликає світову спільноту вжити більш ефективних заходів по боротьбі з героїзацією нацизму, проявами расової дискримінації, ксенофобії і нетерпимості.

«Український народ, який вніс відчутний внесок у звільнення світу від «коричневої чуми»; наші батьки і діди, які боролися з фашизмом у найстрашнішій з воєн, вправі були розраховувати, що політики демократичної України не зрадять Велику Перемогу», - йдеться в заяві «Українського вибору».

У виконкомі руху вважають, що, «проголосувавши проти засудження «поширення в багатьох частинах світу різних екстремістських партій, рухів і груп, включаючи групи нацистів і «бритоголових», представники України в ООН відмовилися розділити тривогу світової спільноти з приводу прославлення в будь-якій формі нацистського руху і колишніх членів організації Waffen-SS».

«Це свідчить про те, що українська влада ставить одномоментні політичні інтереси вище основоположних, цивілізаційних і гуманістичних цінностей, однією з яких, безумовно, є недопущення відродження фашизму», - підкреслили у Медведчука.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом