Уламки літака Boeing 777, який зазнав катастрофи в липні на території Донецької області, що підконтрольна членам незаконних збройних формувань, доставлять у Харків. Про це, як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, заявив командувач міжнародної місії з розслідування авіакатастрофи Міхіль Марханд у ході зустрічі з головою ОДА Ігорем Балутою.

За його словами, нідерландські експерти зібрали більшу частину уламків малайзійського літака.

Марханд повідомив, що усі зібрані уламки оглянуті, описані, пронумеровані і сфотографовані голландськими експертами. Днями їх доставлять у Харків автомобільним і залізничним транспортом. Потім уламки літака переправлять у Нідерланди, де буде проводитися ретельна експертиза.

«Зараз доопрацьовується план, яким чином ці уламки будуть доставлені в Нідерланди. Наша сторона планує отримати в своє розпорядження потяг, яким зібрані уламки літака переправлять в Нідерланди», - сказав він.

Також представники міжнародної місії підтвердили той факт, що на місці авіакатастрофи знову були виявлені останки пасажирів Boeing. Їх також переправлять у Нідерланди.

Як повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули. Літак був технічно справний і розпався в повітрі внаслідок влучання в нього великої кількості об'єктів ззовні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом