Українське суспільство як і раніше залишається розколотим. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, в ході прес-конференції висловив директор Київського Центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський.

За його словами, останні опитування громадської думки показують, що понад 30% українців сказали, що рік тому був державний переворот.

«Я 25 років займаюся питаннями громадської думки і можу сказати, що формулювання питання, щодо того, що це таке, - державний переворот чи ні, - дуже радикальне. Зважитися на таку відповідь може людина, яка не просто вважає, що це був державний переворот, а людина, яка взагалі ненавидить цю владу. Тобто, вона страшенно обурена і їй все одно, що про неї подумають», - сказав він.

За його словами, якщо б ще опитування проходило у Донецьку чи в Криму, то кількість людей, що відповіли подібним чином, могла б досягти, як мінімум 45%.

«Що це означає? Незважаючи на те, що ми в такій ситуації живемо, суспільство як і раніше розколоте. Причому, радикально», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначається День гідності і свободи.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29