Президента України Петра Порошенка освистали під час покладання квітів до хреста Небесної сотні на вулиці Інститутській.

Перші особи держави - Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та спікер парламенту Олександр Турчинов прибули на вулицю Інститутську для покладання квітів до хреста Небесної сотні на честь загиблих під час Майдану.

Їх зустріли агресивно, повідомляє «112.ua». Люди тримали в руках плакати: «Порошенко, хто для тебе герой?», «Порошенко, де вбивці?» і скандували «Ганьба!». З натовпу лунали крики: «За що ви нам дякуєте? За те, що мою дитину вбили на Майдані?!», «Що ви зробили доброго? Ганьба такому президенту!». Порошенко зайшов у натовп протестувальників і вигукнув гасло «Слава Україні!». Обурені почали відповідати, напруга трохи спала, і люди почали ставити главі держави запитання, висловлювати невдоволення вже у спокійному тоні. Його просили не забувати про постраждалих, запитували, коли буде допомога, коли буде особливий статус для поранених.

Як раніше повідомляв ForUm, Порошенко має намір присвоїти героям Небесної Сотні звання Герой України.

Нагадаємо, з 30 листопада 2013 року по 11 березня 2014 року під час протестних акцій на Майдані Незалежності у Києві загинуло більше сотні учасників протистоянь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127