На думку лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука, мета візиту в Україну віце-президента США Джо Байдена - проінспектувати українську владу на предмет виконання взятих на себе публічних зобов'язань перед Заходом. Про це лідер «Українського вибору» написав у своєму блозі на сайті руху.

Медведчук вважає, що не випадково датою візиту стало 21 листопада - річниця Євромайдану. «Як палкий прихильник і інспіратор євроатлантичних прагнень України, віце-президент США має намір проінспектувати українську владу на предмет виконання взятих на себе публічних зобов'язань перед Заходом. Сполучені Штати однозначно дали зрозуміти, що вимагатимуть повного звіту про проведені в країні перетворення, на які Вашингтон виділив кілька мільярдів доларів», - стверджує лідер «Українського вибору».

Він упевнений, що розмова Байдена з українською владою буде непростою - за дев'ять місяців у країні нічого не зроблено для боротьби з корупцією; не зроблено жодної спроби провести економічні реформи; тривають закулісні ігри в політиці.

«Київ розуміє, що рапортувати про успіхи не доводиться, а тому намагається задобрити заокеанського ревізора. Прем'єр Арсеній Яценюк особисто подбав про «приємний сюрприз». До приїзду Байдена уряд затвердив рішення видобувати сланцевий газ в Україні. Компанію Chevron повідомили про рішення Києва, мабуть вважаючи, що на тлі відмови деяких європейських країн від розробки сланцевих родовищ повідомлення з України має трохи втішити Вашингтон. Як-ніяк, а Україна хоч тут виявилася попереду всієї Європи. До того ж не секрет, що у Байдена існує особистий інтерес в газовому питанні (син заокеанського спонсора - Роберт Хантер Байден - входить у раду однієї з українських нафтогазових компаній)», - підкреслив Медведчук.

Крім того, підготовка до візиту в Київ помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд, на думку громадського діяча, теж не обіцяє українській владі нічого приємного. «Для глави Кабміну це ще один привід для занепокоєння: не дай Бог, пані Нуланд заявить: «Ви не виправдали наданої Вам високої довіри», - вважає Медведчук.

На його думку, оголошений Президентом України 21 листопада День гідності та свободи українцям святкувати нічого. «Обіцянки, дані народу на Майдані, нова влада, яка так і не стала командою, не виконала, змін на краще українці не дочекалися, більше того, «уряд камікадзе» довів країну до економічного колапсу. Надивившись на дії нової влади, українці починають розуміти: піднімати країну і відновлювати економіку їм доведеться самим», - підсумував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом