Голова Верховної Ради Олександр Турчинов запропонував, щоб депутатів до присяги приводили, крім Юхима Звягільського, Мустафа Джемілєв та Юрій Шухевич.

Про це повідомили Forum'у в прес-службі парламенту.

«Турчинов запропонував підготовчій депутатській групі розглянути можливість, щоб відкриття першого засідання парламенту VII скликання та приведення депутатів до присяги було здійснено не одним найстарішим депутатом, яким є 81-річний екс- регіонал Юхим Звягільський, а «трьома поважними представниками різних частин України», - наголошується в повідомленні.

Турчинов пояснив, що логічно було б залучити до відкриття першого засідання Верховної Ради VIII скликання не лише «представника сходу Юхима Звягільського, але й представника заходу - Юрія Шухевича та відомого громадського діяча, представника Автономної Республіки Крим і кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва».

«Це не суперечить Конституції і Регламенту Верховної Ради України. Більш того, приведення до присяги парламентаріїв саме цими трьома депутатами продемонструвало б єдність українського народу і зняло би багато негативних спорів, які звучали довкола цього питання», - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, перше засідання Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться 27 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом