Зняття Європою торговельних обмежень для України не призвело до зростання продажів українських товарів на європейському ринку. Таку думку висловив Forum'у директор Центру політичних досліджень Михайло Погребинський.

За словами політолога, за час, що минув від дня підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, істотних вигод Україна не отримала.

«Досягли мало, майже нічого. Якісь торгові обмеження європейці в односторонньому порядку зняли. Але вони істотно не вплинули на кількість продаваних у Європі українських товарів», - зазначив Погребинський.

Політолог підкреслив, що невирішених питань у країні накопичилося достатньо.

«Зате ми маємо мільйон проблем з тим, що у нас відбувається останні місяці. Перш за все - з різким скороченням товарообігу з Росією. У зв'язку з цим - скорочення робочих місць, зменшення валового продукту. І це не стільки пов'язано з громадянською війною, скільки з різким зменшенням замовлень з боку Росії. І взагалі - товарообіг різко впав», - констатував Погребинський.

При цьому, на думку політолога, в Україні необхідно якомога швидше вирішити збройне протистояння на сході країни.

«Найпроблемніше з того, що у нас сталося - це події на сході України. До тих пір, поки не буде знята ця проблема, говорити про якийсь позитив від Майдану не доводиться», - підсумував Погребинський.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом