Підвищення цін на проїзд торкнеться не тільки київського метрополітену, але й усього громадського транспорту столиці. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу розповів київський мер Віталій Кличко.

«Ми змушені підняти ціни на користування транспортом для того, щоб налагодити роботу всієї транспортної інфраструктури. Востаннє ціна в метро піднімалася ще у 2007 році, коли долар коштував п'ять гривень. Зараз, коли долар коштує п'ятнадцять гривень, ціна не змінилася. На сьогодні транспортна галузь є дотаційною. Велика кількість грошей з бюджету йде на дотацію проїзду в міському транспорті. На сьогодні ми підійшли до того порогу, коли дотація неможлива. Наприкінці року ми публічно презентуємо нову вартість проїзду й аргументуємо підвищення. Можу сказати, що збільшення цін торкнеться не тільки проїзду в метро, але і всіх інших видів транспорту», - заявив Кличко.

Разом із тим, мер запевнив, що мерія зробить усе можливе для того, щоб незахищені верстви населення не відчули підвищення цін.

Нагадаємо, КП «Київський метрополітен» прогнозує підвищення собівартості проїзду одного пасажира наступного року з 3,11 грн до 3,16 грн.
 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом