Президент України Петро Порошенко висловив упевненість у продовженні руху України шляхом європейської інтеграції.

«Війна, яка зараз має місце в Україні, не може слугувати виправданням для зупинки реформ. Є президентська стратегія Україна-2020, яка спрямована на подальшу інтеграцію України в ЄС. Ця стратегія частково увійшла в документ про створення в Україні правлячої коаліції. Я впевнений, що ми зможемо. Україна стоїть на порозі кардинальних змін, які дадуть можливість країні мати чітку європейську перспективу», - сказав Порошенко 20 листопада в Кишиневі на спільній прес-конференції з президентами Молдови та Польщі.

Він також заявив, що для України важливо, щоб після виборів 30 листопада в Молдові сусідня країна продовжила шлях європейської інтеграції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Не існує альтернативи європейській інтеграції. Цей візит символічний. За підтримки Польщі Молдова та Україна продовжать рух в ЄС. 26 жовтня 80% громадян України висловилися за європейську інтеграцію на виборах до Верховної Ради, а комуністи не пройшли в парламент. Нам надається унікальна можливість реалізувати Угоду про асоціацію з ЄС, яка ратифікована Європейським парламентом і Верховною Радою», - підкреслив Порошенко.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом