Якщо найближчим часом не провести реформи, у 2015 році Україну може очікувати соціальний вибух. Таку думку ForUm'у висловив економіст Борис Кушнірук.

«Якщо не буде реформ, то в наступному році у нас буде продовження стрімкого падіння економіки, інфляція і девальвація. В результаті цього може статися соціальний вибух, об'єднаний з політичними чинниками. Питання виживання країни постане досить швидко», - сказав Кушнірук.

На його думку, наступний рік буде важким для України.

«Єдине, що має зробити держава в цьому випадку, - це відмова від системи дотування ЖКГ, вугілля, газу і т. д. і перехід на адресну допомогу. Треба визнати: в Україні йде війна, і ми не можемо дозволити собі фінансувати всі існуючі соціальні програми. Треба визначити мінімум, який країна повинна виплачувати найбільш нужденним, і, зціпивши зуби, платити тільки його», - вважає він.

Економіст порадив українцям утеплювати свої будинки і купувати валюту, щоб зберегти свої гроші в наступному році. «Я не любитель негативних прогнозів, тому що це негативно впливає на курс. Але сказати, що все буде добре, я не можу, для цього немає передумов. У нас є фактори, на які навіть уряд не впливає. Це війна. Але і відсутність реформ впливає. Я не бачу поки що політичної волі до них, не бачу уряду, який займеться цим», - пояснив він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71