Всі лідери демократичного світу під час саміту «Великої двадцятки» однозначно висловилися на підтримку України. Про це в ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Порошенко подякував Ебботту за підтримку України та її територіальної цілісності. «Я щиро вдячний за ту неймовірну солідарність і ваші зусилля, які зробили тему агресії проти України основною на порядку денному саміту «Великої двадцятки» в австралійському Брісбені», - заявив Президент.

За словами Глави держави, українці цінують, що Австралія, яка є такою далекою й одночасно такою дружньою, зайняла чітку позицію щодо підтримки мирного врегулювання ситуації на Донбасі і засудила порушення міжнародного права.

Ебботт зазначив, що всі лідери демократичного світу під час саміту однозначно висловилися на підтримку України та її територіальної цілісності. Він зазначив, що сьогодні в Україні йде боротьба за свободу і демократію, й підтримка всього цивілізованого світу на боці України.

Також прем'єр-міністр Ебботт запросив Президента України відвідати Австралію з візитом до кінця цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом