Якщо транш МВФ не буде виділено до 20 грудня, то таке вливання варто очікувати вже в 2015 році. Таку думку ForUm'у висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи ризики відстрочки на наступний рік виділення МВФ чергового траншу з причини тривалої коаліціади в Україні.

«Надання чергового траншу МВФ вже відкладено до формування коаліції. Але коаліція у будь-якому випадку сформується до 1 грудня. Адже є конституційна норма, згідно з якою протягом 30 днів (після проголошення результатів виборів. - Ред.) необхідно сформувати коаліційну більшість. І якщо політичні сили її не сформують, потрібно буде призначати вибори. А нові вибори в нинішніх умовах неприйнятні», - пояснив він.

Більше того, Карасьов вважає, що навіть якщо допустити, що коаліція не буде сформована у строк, нові парламентські вибори не будуть призначені. «Навряд чи Президент піде на такий крок», - вважає експерт.

«Коаліція буде в будь-якому варіанті: з «Народним фронтом» чи без нього, з Яценюком чи Гройсманом на посаді прем'єра. І не виключено, що транш МВФ ми отримаємо до середини грудня. Якщо до 20 грудня ми не отримаємо - тоді це все перенесеться на 2015 рік. Потрібно пам'ятати, що на Заході скоро почнуться різдвяні канікули», - упевнений Карасьов.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33