Оперативники запорізького Управління боротьби з організованою злочинністю затримали жителя Дніпропетровська, який торгував зброєю, привезеною із зони антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області.

«Правоохоронці вилучили автомат Калашникова, три пістолети-кулемети Thompson, пістолет-кулемет ППШ, пістолет МО 9РР, револьвер системи Нагана, револьвер RECK-COBRA, дві протитанкові гранати, корпуси гранати, запали, майже 2 тис. різних набоїв, магазини до різних видів зброї, димову шашку, штик-ножі до АК-47 та ін.», - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, зловмисник намагався позбутися доказів і викинув мішки зі зброєю та боєприпасами з вікна дев'ятого поверху.

Вилучена зброя та боєприпаси відправлені на експертизу.

За цим фактом буде відкрито додаткове кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як повідомляв ForUm, раніше був ліквідований канал постачання із зони проведення АТО великої кількості вогнепальної зброї та боєприпасів, які згодом збувалися в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській та Київській областях, а також постачалася в країни близького зарубіжжя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50