Оголошені реформи не спростили роботу бізнесу. Про це в ході круглого столу на тему «План Маршалла для України: що має зробити уряд для відновлення України?» заявив експерт Ради підприємців КМУ Сергій Кравченко, - передає кореспондент Forum'у.

«Бізнесу сьогодні важко. І ті реформи, про які заявляв Яценюк, не відбулися. Ні в Податковому, ні в Митному Кодексі. Залишилися ті ж самі «збори», корупційні схеми в тендерах. Хоча, по суті, і змінили закон, але ситуація для бізнесу не змінилася», - зазначив експерт.

«З 178 банків на сьогодні працюють, тобто - видають кошти, тільки десять. Це найбільша критика на адресу Національного банку, уряду. Непрофесійний підхід у вирішенні цього питання є дуже великою проблемою для ведення бізнесу.

Якогось лояльного ставлення до бізнесу внаслідок реформ, наприклад, на митниці, не відчули. Ті ж черги, простій товару. З Росією ми вже торгуємо обхідними шляхами - через Крим веземо товари. А з Європейським Союзом, де говорили, що знімуть мито, - його так і не зняли. Бізнесу на сьогодні дуже складно переобладнати своє оснащення, тому що велика частина бізнесу була орієнтована на Росію. В Європу ми сьогодні постачаємо тільки сировину», - пояснив Кравченко.

«Думки підприємців щодо реформ уряду - це повна паніка», - зробив невтішний висновок експерт.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87
Теги