Незважаючи на те, що «уряд камікадзе» у всіх своїх невдачах звинувачує «папєрєдніків» і «сусідів», головною бідою України залишаються непрофесіоналізм, непорядність і бездіяльність самої влади. Про це у своєму блозі пише Віктор Медведчук, лідер Громадського руху «Український вибір».

«Отже, все те, про що мріяли «майданні лідери», здійснилося: вони у владі, «злочинний режим» повалений, президентські і парламентські вибори проведені, Угода про асоціацію з ЄС підписана, відносини з РФ розірвані, співробітництво з міжнародними лихварями відновлено... Тепер чиновники «західного зразка» роз'їжджають по всьому світу, розповідаючи про свою прихильність європейським цінностям і запрошуючи світовий бізнес інвестувати кошти в демократичну прозахідну Україну. Але... інвестори як і раніше обходять Україну осторонь», - розмірковує лідер «Українського вибору».

Така ситуація стала результатом бездіяльності влади, зайнятої «коаліціадами» і «портфеліадами», підкилимними інтригами та захистом інтересів олігархічних кланів, вважає Медведчук.

«Нова влада навіть не спробувала боротися з корупцією: лобізм, казнокрадство і хабарництво в Україні процвітають, як і за режиму Януковича. І це основна причина, за якою іноземний інвестор обходить Україну осторонь», - наполягає громадський діяч.

Він нагадав, що професор Пітсбургського університету Тимофій Мілованов назвав основними чинниками, які відхтовхують інвесторів, протекціонізм та корупцію в Україні. Вони перешкоджають приходу капіталу в країну значно більшою мірою, ніж навіть збройне протистояння на Донбасі. На думку посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, найсерйознішою загрозою для майбутнього України є саме корупція. У той же час голова Польсько-української господарської палати Яцек Пєхота вважає, що польські бізнесмени бояться української корупції більше, ніж протистояння на Донбасі.

«Конфлікт на Сході України, яким сьогодні влада виправдовує відсутність реформ та інвестицій, закінчиться. В цьому немає сумнівів. А ось чи почне коли-небудь нова українська влада реальну боротьбу з корупцією, яка відлякує інвесторів і заважає проводити реформи? Сумніваюся. «Уряд камікадзе» звинувачує у своїх невдачах «папєрєдніків», «сусідів»... Але головна біда України - непрофесіоналізм, непорядність і бездіяльність самої влади. І на Заході це вже починають розуміти», - стверджує Віктор Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом