Національний план з виконання стратегії екологічної політики виконаний менш ніж на 20%. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила заступник голови громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Світлана Берзіна.

«Україна має стратегію екологічної політики, яка схвалена нашими колегами з ЄС, Єврокомісії, але вона не виконується на сьогоднішній момент. Національний план з виконання цієї стратегії не виконаний і на 20%», - сказала вона.

Крім того, за її словами, Єврокомісія виділила Україні фінансові ресурси у розмірі 23 млн євро для реалізації національного плану природоохоронних заходів, однак на сьогодні вони не були використані профільним міністерством.

«Це виключно цільові гроші, вони спрямовані виключно на природоохоронні заходи, але чому їх досі не використано - це запитання до міністра. Але, мені здається, на сьогоднішній момент це абсолютна безвідповідальність і некомпетентність», - зазначила вона.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13
Теги