Екологічні програми, пов'язані з Державним фондом охорони навколишнього природного середовища, не можна скорочувати в рамках секвестру бюджету. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу заявила голова Національної екологічної ради України Тетяна Тимочко.

«Прийнято рішення про скорочення різних (екологічних, - Ред.) програм. Ми можемо зрозуміти, що потреби армії, оборони є на першому місці, і можна десь щось скорочувати. Але кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, які збираються з підприємств за завдання шкоди навколишньому середовищу й особливо в цьому регіоні (на Донбасі,- Ред.), не можуть бути скорочені. Це наша принципова позиція. Тому що, звідки потім взяти кошти на відновлення цього регіону? Вже краще кошти, передбачені законом, витрачати в цьому регіоні і вже зараз думати про його відновлення, ніж спрямовувати всі кошти на армію. Більше того, ми ж усвідомлюємо, що всі гроші на армію не йдуть», - заявила Тетяна Тимочко.

Голова Національної екологічної ради також зазначила, що сьогодні суспільство та урядові структури по-різному бачать подальший розвиток України. Вона також зазначила, що експерти сьогодні повинні подумати про те, як зібрати гроші на армію й одночасно зберегти екологію Донбасу.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148