Одна з основних причин падіння курсу гривні - відсутність системних реформ. Про це виконавчий директор Фонду Блейзера в Україні Олег Устенко сказав у коментарі Новини України - From-UA.

«Відсутність системних реформ, які мали б проводитися владою (в тому числі і владою виконавчою) - одна з основних причин курсової вакханалії, яку ми сьогодні спостерігаємо. Проведення реформ забезпечило б розвиток відразу кількох напрямків, які не дозволили б обвалитися гривневому курсу», - зазначив Устенко.

За його словами, зокрема, «ми б отримали ключові, опорні точки: поліпшення інвестиційного клімату, як результат - притік валюти, скорочення дефіциту бюджету, вирівнювання платіжного балансу».

«Все це вберегло б гривню від того тиску, який спостерігається зараз», - зазначив експерт.

За його словами, НБУ сам по собі зараз вже не в змозі вплинути на курсову ситуацію, вона вийшла з-під контролю. «Необхідні термінові, дуже оперативні реформи: дерегуляція бізнесу, судова реформа, реформа держуправління, - підкреслив Устенко. - Будь в Україні ці реформи хоча б розпочаті, хоча б намічені, ми б не мали такої обвальної девальвації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33