Бізнесмен Володимир Дідух, відомий як кримінальний авторитет Вова Морда, в інтерв'ю виданню Zaxid.net заявив, що представники партії ВО «Свобода» і, зокрема екс-генпрокурор Олег Махніцький, дійсно придбали готель «Hyatt» у центрі Києва за $200 млн.

За його словами, свого часу він дав ВО «Свобода» $48 млн на розвиток політсили. Гроші на утримання осередків партії, мітинги та зарплату функціонерам він передавав лідерові партії Олегу Тягнибоку через народного депутата України від «Свободи» Ігоря Кривецького.

Однак після того, як партія «продала» націоналістичну ідею, з якою виграла вибори в парламент, Дідух фінансування припинив.

«І так наші взаємини стали ламатися. І у Сівковича (Володимир Сівкович - екс-регіонал) вони брали гроші, і в інших. А коли вони посадили в крісло генпрокурора Махніцького, то взагалі страшно казати, що почалося. «Свобода» почала приймати гроші скрізь і за все», - каже Дідух.

За його інформацією, «Свобода» вела справи з одіозним олігархом Дмитром Фірташем.

«Вони, будучи у владі, прийняли $ 600 млн. Купили готель «Жорж» у центрі Львова і «Hyatt» у Києві, банки скупили», - заявив він.

Нагадаємо, раніше українська письменниця Ірена Карпа заявила про те, що Махніцький придбав готель «Hyatt» у Києві. Сам екс-генпрокурор заперечував цю інформацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105