Два заступники голови Івано-Франківської облдержадміністрації та голови трьох райдержадміністрацій, які є членами ВО «Свобода», подали у відставку.

Про це сьогодні, 13 листопада, на прес-конференції повідомив голова обласної організації ВО «Свобода» Василь Попович, передає «УНІАН».

Своє рішення про відставку підтвердили на прес-конференції перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Семко, заступник голови ОДА Сергій Адамович, а також керівники Долинської РДА Руслан Франків, Надвірнянської - Михайло Іваночко та Косівської - Роман Матейчук. Таке рішення вони пояснили підсумками парламентських виборів в Україні, у результаті яких ВО «Свобода» не потрапила до Верховної Ради України й не бере участі у формуванні нової коаліції.

Чиновники нагадали, що у владу їх делегувала громада, що «вони намагалися гідно виконувати взяті на себе зобов'язання і тепер можуть з чистою совістю дивитися людям в очі».

Як раніше повідомляв ForUm, 12 листопада віце-прем'єр-міністр Олександр Сич заявив, що всі представники ВО «Свобода», які перебувають при владі, повинні скласти свої повноваження.

«Свобода» не подолала 5%-й бар'єр на виборах до Верховної Ради 26 жовтня. За мажоритарними округами до парламенту потрапили шість членів партії.

13 жовтня голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок та ще сім голів РДА подали у відставку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом