Президент України Петро Порошенко закликає свого фінського колегу Саулі Нїіністьо якнайшвидше ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Про це йшлося в ході телефонної розмови між Порошенком і Ніїністьо, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Крім того, співрозмовники обговорили результати екстреного засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, зокрема свідчення ОБСЄ, США, Великобританії, Франції, Литви, Люксембургу та Австралії, які підтвердили, що причиною погіршення ситуації на Донбасі залишається грубе порушення Росією Мінських домовленостей.

«У зв'язку з цим Президент Порошенко висловив серйозну стурбованість з приводу масового надходження військ та важкого озброєння з боку російського кордону. Глава Української держави закликав Фінляндію та Європейський Союз продемонструвати єдність у підтримці України перед зовнішньою агресією», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Ніїністьо високо оцінив проведення успішних демократичних виборів до Верховної Ради України 26 жовтня, а також запевнив у підтримці Мінських домовленостей для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі як єдиного шляху, якого повинні дотримуватися всі сторони, включаючи Росію.

Порошенко також подякував за підтримку Фінляндією територіальної цілісності і суверенітету України і запросив президента Ніїністьо відвідати Україну з офіційним візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом