Влада Києва планує скоротити кількість керівного персоналу у ЖЕКах і зменшити кількість юридичних осіб в системі житлово-комунального господарства міста. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі заявив заступник голови Київської міської адміністрації Петро Пантелєєв, повідомляє прес-служба КМДА.

При цьому лінійний персонал, який буде працювати на місцях і забезпечувати безпосереднє надання послуг мешканцям, залишиться.

«Мова не йде про ліквідацію ЖЕКів, оскільки існує розрахунковий принцип забезпечення штату обслуговуючої організації: певну кількість будинків за нормативами має обслуговувати відповідну кількість двірників, майстрів, слюсарів та інших працівників. Однак буде скорочено керівний склад та їх службові витрати. ЖЕКи залишаться за звичним для киян територіальним розташуванням», - пояснив він.

За словами Пантелєєва, мова йде про оптимізацію роботи житлово-експлуатаційних організацій та раціональне використання коштів, які важливіше спрямувати на ремонт будинків.

«Так, за нашими підрахунками, до 10 мільйонів гривень, які будуть отримані в результаті скорочення кількості юридичних осіб, будуть спрямовані на проведення ремонтних робіт», - зазначив заступник голови КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99