Новообраний народний депутат від «Народного фронту» Михайло Гаврилюк вважає, що не потрібно хвилюватися про захист персональних даних, зібраних для біометричних паспортів. Про це він розповів у коментарі ForUm'у.

Так, дізнавшись від кореспондента ForUm'у, що влада обіцяє почати видавати біометричні паспорти з 1 січня 2015 року, він уточнив: «А що це за паспорти такі?».

Отримавши пояснення, що у цей документ буде вмонтовано чіп з біометричною інформацією про людину, а самі паспорти будуть видаватися для спрощення візового режиму з ЄС, Гаврилюк сказав: «Думаю, що такі паспорти будуть актуальними. І такі паспорти, мені здається, буде складніше підробити».

Що стосується наявності державного фінансового забезпечення для впровадження проекту, майбутній депутат вважає, що його можна знайти. «Думаю, що в даний момент у нас трохи бандитів менше стало. Менше стали розкрадати нашу державу. І думаю, що не все відразу, поступово все вийде все ж», - вважає він.

Крім того, Гаврилюк не вважає проблемою питання захисту персональних даних, зокрема бази відбитків пальців для громадян України, які, за словами деяких експертів, можуть бути використані, наприклад, для фабрикації кримінальних справ.

«Навіщо їх захищати? Ми ж відкрита держава. Ну і що - відбиток пальця? Відбиток пальця - навпаки, по відбитку пальця буде легше знайти злочинця. Ці відбитки пальців будуть внесені в комп'ютер. І на будь-якому грабежі, на якому розбої, як ми знаємо, завжди залишаються відбитки пальців. Ось. І вже можна буде перевірити. Зняли відбитки пальців, внесли в комп'ютер, і комп'ютер відразу показав: а ось цей і цей. Відразу його видав: прізвище, ім'я, по батькові. Навпаки буде легше ловити злочинців», - пояснив свою точку зору новообраний депутат.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом