Біометричні паспорти не будуть введені в Україні у 2015 році. Таку думку ForUm'у висловив політик, народний депутат України кількох скликань Тарас Чорновіл.

«Те, що біометричні паспорти колись будуть введені - 100%. Без них навіть не йтиметься про безвізовий режим для короткострокових поїздок до ЄС. А це абсолютна вимога Європи, яка не може бути переглянута. А от коли це буде - питання», - заявив він.

Чорновіл додав, що сильно сумнівається в можливості ввести біометричні паспорти вже з 1 січня 2015 року. «Наскільки я пам'ятаю, у нас немає остаточно прийнятого законодавства, що визначає суть інформації, яку потрібно закладати в біометричний паспорт. Це дуже серйозна інформація персонального характеру, яку потрібно серйозно захищати від можливості незаконного використання. А без чіткого законодавчого регулювання документ друкувати ніхто не може», - акцентував він.

«Що стосується технологічного процесу друку, то першочергові завдання можуть бути вирішені протягом одного року. Це не катастрофа, хоча бажано, щоб вже можна було починати виготовляти документи. Думаю, що вони з'являться як мінімум після 1 січня 2016 року», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом