Припинивши виплати пенсій та інших соціальних платежів жителям Луганської і Донецької областей, уряд засвідчив свою неспроможність виконувати обов'язки перед українськими громадянами, покладені на нього Конституцією і законами. Таку думку у своєму блозі висловив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

Як відомо, уряд дає громадянам Луганської та Донецької областей час до 1 грудня для того, щоб виїхати на контрольовану Києвом територію, отримати статус переселенця, жити там і отримувати соцвиплати. Якщо ж громадянин не поїде - пенсію йому нарахують, але отримати її він зможе тільки тоді, коли його регіон буде звільнено.

«Це - фарисейство чистої води. В уряді прекрасно знають, що ті, хто міг виїхати - поїхали. У інших просто немає матеріальної або фізичної можливості зробити це. І те, що держава має намір позбавити засобів до існування величезну кількість громадян України, в тому числі і пенсіонерів, які пропрацювали на неї все життя, не можна нічим виправдати», - обурюється Медведчук.

На його думку, такими діями Кабмін лише поглиблює розкол у країні і демонструє свою нездатність виконувати покладені на нього Конституцією і законами обов`язки перед українськими громадянами.

«Розписавшись у власному безсиллі, чинна влада фактично визнала, що довела країну до банкрутства», - робить висновок лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом