Президент України Петро Порошенко у ході телефонної консультації з віце-президентом США Джозефом Байденом констатував відхід від реалізації Мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі і констатували відхід від реалізації Мінських домовленостей, що призводить до подальшої ескалації», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, в розмові, як відзначають у прес-службі, співрозмовники висловили особливу стурбованість з приводу переміщення численних колон з важкою військовою технікою з боку російського кордону, що підриває процес мирного врегулювання.

Водночас Президент України і віце-президент США скоординували позиції на міжнародній арені напередодні саміту «Великої двадцятки» в австралійському Брісбені.

Також обговорили майбутній візит Джозефа Байдена в Україну, який відбудеться 21 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ констатує наявність конвоїв важких озброєнь і танків без розпізнавальних знаків на підконтрольній ДНР території.

5 вересня у Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом