Київська міська адміністрація має намір офіційно звернутися до Верховної Ради з проханням змінити порядок відрахувань у державний бюджет прибуткового податку жителів столиці, котрі працюють. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на розширеному засіданні комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку КМДА заявив київський міський голова Віталій Кличко.

«Київ є єдиним містом України, яке віддає в державний бюджет 50% надходжень від доходу фізичних осіб. А потім ми бігаємо в Кабмін, просячи власні ж гроші, тому що столиці не вистачає коштів для нормального життя. Як тільки нова Рада запрацює, ми офіційно звернемося до неї з проханням скасувати цю дискримінаційну норму», - заявив Кличко.

Своєю чергою секретар Київради Олексій Резніков заявив, що урядові пропозиції щодо змін до Бюджетного кодексу України передбачають, що Києву від прибуткового податку залишатиметься лише 25%.

«З такими цифрами, навіть з очікуваною субвенцією із держбюджету, буде дуже складно зберегти чинні мінімальні стандарти в галузях охорони здоров'я та освіти», - зазначив секретар Київради.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41