Понад 450 осіб звільнено від кримінальної відповідальності внаслідок добровільної здачі нелегальної зброї. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

«З початку проведення місячника добровільної здачі зброї від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України фактично звільнено 456 громадян. Вони добровільно здали в органи внутрішніх справ зброю, боєприпаси та вибухівку, що незаконно зберігалися у них», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, протягом жовтня громадяни здали до міліції понад 4300 одиниць зброї, більшу частину якої становила гладкоствольну зброя, а також понад 800 одиниць нарізної зброї та майже 1800 спецзасобів.

Крім того, згідно з повідомленням громадяни здали до міліції майже 107 тисяч набоїв, більше двохсот снарядів і понад півсотні мін.

У МВС також зазначили, що порівняно з квітневим місячником добровільної здачі зброї активність громадян зросла.

За даними прес-служби, лідерами за кількістю зданої зброї стали жителі Херсонської (285), Львівської (283), Чернівецької (259) областей та м. Києва (240 одиниць).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52