Жителі Житомирської області в ході проведення місячника добровільної здачі зброї здали правоохоронним органам понад 150 одиниць нелегальної зброї і 1,5 тисячі боєприпасів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС в Житомирській області.

«Від населення надійшло 153 одиниці зброї, серед яких 80 - армійських зразків, 65 - зразків мисливської гладкоствольної зброї, 5 - саморобної та інші. Серед вилучених боєприпасів - майже 1500 до армійського озброєння», - йдеться в повідомленні.



Водночас, за даними міліції, протягом місяця в територіальні органи внутрішніх справ області здано 16 пристроїв для відстрілу гумових куль та газових пістолетів.

Таким чином, зазначають правоохоронці, 22 жителя області уникли кримінальної відповідальності, вчасно звернувшись у міліцію і повідомивши про своє бажання позбутися незаконного арсеналу, ще десятеро згодом, надавши відповідний пакет документів, узаконили право володіння зброєю.

Крім цього, згідно з повідомленням, серед особливостей жовтневого місячника «роззброєння» - безліч армійських зразків часів Другої світової війни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом